top of page

Friday Night Skate - Aalborg

Like Friday Night Skate - Aalborg på Facebook 

Og følg med i de seneste nyheder!  

  • Facebook Social Icon

Friday Night Skate er en social rulleskøjtetur gennem gaderne i Aalborg, hvor alle, der kan stå på rulleskøjter, kan deltage. Vi ruller i et samlet felt på vejen i kørselsretningen afskærmet fra den øvrige trafik vha ”blockere”. Blockerne er erfarne rulleskøjteløbere, der kører forrest og bagerst i optoget samt afspærrer sideveje, så det rullende felt kommer sikkert gennem ruten. Arrangementet er en social event – ikke et konkurrenceløb. Det vil sige at alle starter, løber og afslutter turen samlet. 
Konceptet, Friday Night Skate, findes i mange storbyer rundt omkring i verden. Bland andet i København, hvor det afholdes hveranden fredag henover sommeren. Så hvorfor ikke også indføre konceptet i Aalborg? Siden 2013 har IC Aalborg arbejdet på at gøre Friday Night Skate til at fast sommerarrangement i de Aalborgensiske gader. 

FNS.jpg

Praktisk info

Arrangementerne starter kl. 19.00.

Kom i god tid - gerne 15 minutter før, så du er klar på skøjterne kl. 19.00, hvor toget ruller af sted. Arrangementet forventes færdigt ca. kl. 20.45.

Hvor?

Start/slut ved Boldbanen på Aalborg havnefront.

Pris?

Friday Night Skate er gratis og kræver ingen tilmelding.

Ruten:
Ruten er ca 15 km i alt. Ruterne er forsøgt lavet uden større bakker og på jævn asfalt. 

Pause:
Cirka midtvejs på ruten holdes en kort pause. 

Hvem kan deltage:
Alle på rulleskøjter kan deltage. Den eneste forudsætning for deltagelse er, at man skal kunne bremse, køre kontrolleret og opretholde farten, som feltet kører med.

Kontrollering af feltet:
Feltet afvikles ved hjælp af ”blockere”, som er erfarne rulleskøjteløbere. ”Blockerne” kører forrest og bagerst i feltet, de sætter tempoet og holder feltet afskærmet fra den øvrige trafik. Ved lyskryds kan blockerne stoppe feltet, indtil vejene er sikret, og deltagerne kan passere. Blockerne er iført refleksveste. Kan man ikke følge med feltet, bliver man efterladt på ruten, hvorefter man må følge de normale færdselsregler, og trække ind på fortovet.

Sikkerhed:
Arrangørerne lægger stor vægt på sikkerheden undervejs på ruten, og opfordrer til brug af sikkerhedsudstyr i form af knæ- og albuebeskyttere, og i særdeleshed hjelm og håndbeskyttere. Deltagelse sker på eget ansvar. Der deltager førstehjælpere på turen.

Regler:
Følg altid anvisningerne fra ”blockere” og førstehjælpere. 
Én arm i vejret betyder: Vær opmærksom. To arme i vejret betyder: Stop. 
Kør ansvarligt og pas på deltagerne omkring dig. 
Træk ind til siden, hvis udrykningskøretøjer skal passere.

Regnvejr:
Regnvejr nedsætter både fornøjelsen og sikkerheden. Derfor aflyses arrangementet ved helaftensregn, men gennemføres dog ved småbyger. Aflyses arrangementet, annonceres dette senest 1½ time før arrangementets start (altså kl 17.30) på facebook.

Udstyr:
Du skal selv medbringe rulleskøjter samt evt beskyttelsesudstyr, da det ikke er muligt at leje udstyr.

Hurtigstrækning:
Et sted på ruten åbner blockerne feltet, så de fartglade deltagere kan give fuld gas. Hurtigstrækningen er ca. 1 km, hvorefter vi laver opsamling af feltet, før vi ruller samlet videre. 

Facebook:
Arrangementet har en facebook profil, som kan ses her.

Billeder:
Billeder fra Friday Night Skate kan findes på arrangementets facebook profil her.

 

Arrangører:
Friday Night Skate arrangeres af Inline Club Aalborg.

Kontakt:
Ved spørgsmål eller andet, skriv til fridaynightskate@icaalborg.dk

bottom of page